Her skal vi se på en del andre nyttige web 2.0 verktøy.

 1. Answers.com
  De fleste Googler når de søker. Men jeg anbefaler at elevene bruker flere søkeverktøy når de skal søke. Et søkeverktøy jeg anbefaler på det varmeste er Answers.com, Spesielt vil jeg henvise til "cite"-tjenesten helt nederst til hvert søk. Det fine med denne søketjenesten er at den søker i flere nettleksika m.m. samtidig. Gjør deg kjent med denne søketjenesten ved å skrive et aktuelt søkeord i søkefeltet. Vær også klar over at du kan legge denne søketjenesten inn på egen blogg, nettside etc
 2. Mindomo
  Mindomo er et nettbasert tankekart. Den er nå kommet i svensk utgave. Den anbefales på det varmeste. Test den ut.
 3. Kontorprogrammer på nett
  Fylkeskommunen bruker i dag flere hundretusen på kontorprogrammene til Microsoft. Hvorfor kan vi ikke i stedet bruke disse midlene til å utvikle egne digitale læringsressurser på skolen eller til utviklingsprosjekter? Google har en egen programpakke som er nettbasert og som heter Google Docs. En utmerket pakke verktøy med teksbehandler, regneark og presentasjonsverktøy. Det fine ved denne typen verktøy ved siden av at du har tilgang til dem bare du er på Internett, er at flere kan jobbe i samme dokument på samme tid. En annen slik programpakke er Zoho. Her har du flere verktøy tilgjengelig enn Google Docs. Den siste kontorpakken heter Live Documents. Den er like rundt hjørnet. Get invited og test verktøyet når det er klart.
 4. Google Maps
  Å være geografilærer må være herlig med så mange nye spennende verktøy på nettet. Et av disse er Google Maps. Her har du de fleste standard karttjenesten, men i tillegg kan du lage ditt eget kart. Kartet på skolens nettsider er laget ved hjelp av dette verktøyet. Se også kart fra høstferien i år.
 5. Bilder på nettet
  Jeg og mine elever trenger mange ganger å bruke bilder fra nettet. Den beste bildedatabasen er Flickr. Den inneholder over 2 milliarder bilder. Her kan du finne, legge inn og dele bilder med andre. Se bilder fra medieekskursjoner. Men enkelte ganger trenger vi å bruke bilder som er opphavsrettslig klarert. Du finner en del i Flickr med Creatice Commons-lisenser. Alle disse bildene kan brukes i allmenningen uten at en gjør noe galt. En fin søkemotor for å finne opphavsrettslige bilder er Yotophoto. Nå kan du også redigere bilder direkte i nettleseren. En av disse tjenestene heter Picnic og en annen Fotoflexer.
 6. Diigo
  Dette er en spennende tjeneste. Ved hjelp av Diigo kan du markere og legge inn kommentarer på nettsider, ved siden av å legge inn bokmerker slik som i del.icio.us. Jeg vil skrive mer om denne tjenesten på bloggen min framover.